16 puncte pentru dezvoltarea Hațegului 

 

1. Nimic fără planificare! (sau de ce să asfaltăm și apoi să spargem pentru canalizare când putem face lucrurile în ordinea corectă?)

 

Vom elabora a strategie de dezvoltare pentru perioada 2021-2027, bazată pe oportunități și nevoi reale identificate

 

2. Nimic fără a cunoaște nevoile reale! (sau cum să facem ceea ce trebuie)

Vom identifica și pregăti un portofoliu de proiecte în domenii strategice considerate prioritare pentru perioada de programare 2021-2027 (amenajarea centrului orașului, rezolvarea problemei parcărilor, piste pentru biciclete, bazin de înot, promenade, locuri de muncă etc.)

 

Este prioritară atragerea de investitori în vederea creeri de noi locuri de muncă dar și susținerea antreprenorilor/investitorilor locali pentru crearea de noi locuri de muncă, precum și acordarea de facilități fiscale acestora pentru crearea de noi locuri de muncă.

 

3. Nu lăsăm baltă proiecte bune doar pentru că le-au inițiat alții!

Ne propunem continuarea implementării proiectelor în derulare și aflate în diferite stadii de implementare. 

 

La momentul actual sunt in derulare următoarele proiecte :

  • Eficientizare energetică a clădirii Spitalului Orășenesc Hațeg – în implementare

  • Construire Școală Gimnazială clasele I-VIII, cu sala sport și teren sport – în implementare

  • Reabilitare, modernizare și dotare cinematograf Dacia Hateg – în faza de licitație

  • Construirea unui bloc de locuințe de serviciu cu 30 de apartamente pe str. Victor Babeș prin ANL – în implementare

  • Eficientizare energetică a 5 blocuri de locuințe din fonduri europene – în implementare

  • Dotarea și echiparea Ambulatoriu integrat de specialitate respectiv a tuturor secțiilor  Spitalului Orășenesc Hațeg, cu aparatură medical, inclusiv Computer Tomograf – în faza de licitație

  • Modernizare Parcul Copiilor – în implementare

  • Reabilitare și extindere sistem de iluminat public prin înlocuirea lămpilor existente cu lămpi LED – proiect pe fonduri europene aprobat de ADR Vest și urmează a fi implementat .

  • Extindere clădire de învățământ tehnologic și profesional - Liceul Hateg 

 

4. Încercăm să normalizăm traficul greu și de tranzit prin extinderea centurii orașului.

Planificăm preluarea în domeniul public al orașului a șoselei ce traversează centrul orașului de la Compania de Drumuri Naționale, prin schimb cu centura actuală a orașului. Acest lucru ar duce la posibilitatea modernizării centrului orașului și la crearea de noi locuri de parcare. În plus, se prevede prelungirea șoselei de centură prin legarea Străzii Progresului de Strada Horea, pe vechea linie ferată sau prin zona Nălaț - Targ de animale din strada Horea .

​​

5. Să ne modernizăm modul de lucru cu cetățenii!

Digitalizarea este cheia către o administrație transparentă, debirocratizată și mai ales în pas cu noua generație. Vom implementa pentru cetățenii Hațegului, Nalațului și Silvașului de Sus si de Jos următoarele lucruri:

 

· O platformă gestionată de primărie, 100% funcțională, prin care cetățenii să poată plăti toate taxele și impozitele on-line, care să fie interconectată cu ghiseul.ro și de pe care fiecare cetățean să poată accesa pe baza unui user name și a unei parole, informațiile referitoare la situația lor fiscală, la zi.

· Un sistem de rating integrat în platforma gestionată de primarie, pe baza căruia cetățenii vor putea acorda un calificativ fiecărui angajat din primărie, în urma interacțiunii cu acesta, pentru ca atât dvs., cât și noi, să putem evalua felul în care primăria este cu adevărat cea care rezolvă problemele cetățenilor și nu cea care îngreunează aceste demersuri.

· Un sistem de trasabilitate a documentelor integrat prin care să se poată urmări trasabilitatea oricărei cereri sau petiții depuse de către cetățeni

· Transmiterea #live a ședințelor de consiliu local și postarea pe site-ul primăriei a tuturor hotărârilor de consiliu local în maxim 24 de ore de la emiterea lor.

6. Reducerea cheltuielilor de întreținere prin izolarea blocurilor!
Acordarea de sprijin locuitorilor orașului, în vederea înființării unor asociații de proprietari, cu scopul atragerii de fonduri europene pentru anveloparea blocurilor și creșterea confortului locuitorilor blocurilor. 

 

7. Copiii noștri merită mai mult, atât la școala cât și în timpul liber!

Modernizarea și dotarea instituțiilor de învățământ (inclusiv, creșe, grădinițe), precum și a bazei sportive Retezatul Hațeg respectiv refacerea tribunei si modernizare vestiare. Sunt mulți copii care vor să învețe fotbal și merită o șansă în acest sens. 

 

8. Fără gropi și noroi!

Modernizarea străzilor, care nu au asfalt, pentru crearea unui confort cetățenilor acestor zone, inclusiv în Silvașul de Jos, Silvașul de Sus și Nălațvad.

 

 

9. Drumuri mai bune, străzi cu utilități! 

Zone de interes local (apă, canalizare, gaz, asfalt):

· Strada 1 Mai

· Strada Lucian Blaga

· Strada Cimitirului 

· Strada Arsenie Boca

· Strada Octavian Goga (fost târg de animale)

· Strada Parcului

· Strada Suseni

· Strada Progresului - stație epurare

· Strada Matei Corvin

· Extinderea rețelei de gaz pe străzile: Viilor,1 Mai, Avram Iancu, Octavian Goga, Câmpului, Oborului.

· Străzi laterale/Nălațvad (cartier, legatură dintre Nălațvad și DN68) 

· Străzi laterale Silvașul de Jos și Silvașul de Sus

· Demersuri la Drumurile Nationale pentru înființarea celor două sensuri giratorii în zona Finanțe și Petrom.

 

10. Ne pasă și de Nălaț cât și de Silvașul de Sus și de Jos!

· Finalizarea lucrărilor de înființare rețea de distrubuție gaz metan în localitatea Nălațvad

· Identificarea posibilităților de înființare a unei rețele de distribuție gaz metan în localitățile Silvașul de Sus și Silvașul de Jos. Studiu de soluție și execuție pentru alimentarea cu gaz în localitățile Silvașul de Sus și Silvașul de Jos pe fonduri europene. 

· Electrificare cartier locuințe Nălațvad, contract de parteneriat semnat cu Enel distribuție.

· Așezăminte culturale/Silvașul de Jos – CNI (fază de licitație)

· Construirea de capele în Nălaț și cele două Silvașuri

· În cadrul subprogramului “Fose septice”, microstații de epurare și sisteme de alimentare cu apă - găsirea unei soluții pentru localitatea Silvașul de Sus pe fonduri europene.

· Continuare demersuri la Apele Române București în vederea îndiguirii pârâului Slivuț.

11. Să fim mândrii de Primăria, spitalul și școlile noastre!

În cadrul programului de Eficientizare energetică clădiri publice – se propune:

· Reabilitarea sediului Primăriei

· Școala Generală “Aron Densusianu” (2021-2027)

· Reabilitare și modernizare Spital Orășenesc Hațeg (interioare).

 

12. Un centru mai frumos!

În cadrul proiectului de regenerare urbană -2021-2027- ne propunem întocmirea unui proiect de reabilitare a zonei centrale a orașului Hațeg.

În cadrul proiectului de regenerare urbană – considerăm important reabilitarea de clădiri, monumente istorice, fațada Liceului Teoretic „I.C. Brătianu” Hațeg cât și reabilitarea clădirii Școlii Generale „Ovid Densușianu” Hațeg.

 

13. Locuințe noi pentru hațegani!

Demersuri la Agenția Națională pentru Locuințe, pentru construirea a încă 2 blocuri pe terenul de pe Strada Victor Babeș (curte la Bucura Prest) - teren ce este deja comunicat.

 

 14. Sănătate prin sport!

- Construirea unui bazin de înot Didactic prin Compania Națională de Investiții

- Extindere rețele utilități pentru bazinul de înot.

- În cadrul programului 2021-2027 – coridor de mobilitate – înființare transport public în comun și piste de biciclete pentru orașul Hațeg și localitățile aparținătoare.

- Este imperativ necesar ca în comunitatea noastră să existe infrastructura de ultimă generație pentru bicicliști dar și pentru pietoni.

- Drumurile, pistele de biciclete și trotuarele trebuie construite calitativ și iluminate pentru a permite deplasarea cetățenilor pe raza unității noastre administrative.  

 

15. Și cultura este importantă!

- Cinematograf - reabilitare și dotare proiect finanțat de Compania Națională de Investiții

- Modernizarea și dotarea bibliotecii orășenești

- Încurajarea meșteșugurilor locale și promovarea acestora

 

16. Hateg, oraș turistic european

Construirea unui Parc al Dinozaurilor și locuri de joacă pentru copii, inclusiv tiroliene, în zona Pădurii Hațegului, pe drumul spre rezervația de Zimbrii pe o suprafață de 2 hectare de pădure. De 3 ani s-au făcut demersuri pentru transformarea acestei suprafețe de pădure în padure-parc, pentru a se putea implementa acest proiect.

 

Există potențial uman, logistic și natural pentru ca Hațegul să depășească limitele regionale și să devină o atracție în turismul european. Pe lângă turismul religios, există multe locuri, meșteșuguri, oameni ce pot fi cunoscuți. 

În acest sens se propune un demers care va reuni toate platformele de promovare deja existente, crearea unei identități clare de brand, promovarea unitară a zonei și investirea în acele lucruri care vor aduce turiști tot mai mulți în Țara Hațegului. 

Înscrie-te aici

Stai informat cu ultimele știri despre Adrian Pușcaș

Adrian Pușcaș

- Împreună pentru Hațeg -

  • Facebook

© 2020 hateg2020.com

 

Unde ne puteți contacta:  

adrianpuscas@hateg2020.com

0761-033-258